OVERHEARD NL

Flarden van gesprekken. Gehoord in onder meer Utrecht. 

Het proces

Drawing while walking

[foto links]

Als ik tijdens het wandelen iets hoor wat mijn aandacht trekt, open ik Doodle op mijn telefoon en maak ik een snelle schets van de situatie met mijn vinger. Die sla ik op. Vervolgens open ik de schets in Photoroom en voeg ik de tekst toe.

Overigens: Photoroom voor iPhone zou ik aanraden; Doodle niet. Ik wil me nog eens verdiepen in een beter alternatief.

Trace

[foto rechts]

Als ik thuis ben, pak ik Paint.NET erbij en open de schets. De originele tekening maak ik transparant. Dan voeg ik een laag toe, waarin ik de originele schets ga overtrekken met zwart. Als ik tevreden ben, voeg ik een derde laag toe en die maak ik helemaal wit.


Dan is het nog een kwestie van de originele laag verwijderen, en de overgebleven lagen (= nieuwe tekening + witte achtergrond) samenvoegen in een PNG-of JPEG-bestand.

Improve

[foto boven]

In zo’n snelle schets zitten natuurlijk rare dingen. En je kunt nogal weinig details toevoegen, als je met je vinger tekent. Daarom breng ik in de laatste stap nog wat verbeteringen aan in de tekening. Zoals een been dat in een rare hoek staat wat natuurlijker laten bewegen. 

Ik verbeter expres niet alles. Omdat ik het spontane in de originele lullige tekeningen leuk vind. En op deze manier is het ook erg therapeutisch voor a recovering perfectionist like me.