Of bent u dronken?

Goed Gesprek. Recent gehoord (‘overheard’) op straat, ergens in ons mooie land.

Ik hou enorm van wandelen. Zeker in historische stadscentra. Meestal wandel ik in Utrecht centrum, maar soms ga ik de toerist uithangen in een andere stad. Of je wil of niet, je krijgt dan altijd wat flarden van een gesprek mee. 

Zeker als je die flarden isoleert en ‘bevriest’ in de tijd, krijgen ze iets bijzonders. Ze zijn vaak herkenbaar, soms komisch en zeggen af en toe iets over deze tijd. Deze tekening heb ik bijvoorbeeld gemaakt in de tijd van de ‘drielingstorm’ Dudley, Eunice en Franklin, in februari 2022.

Dit soort ‘citaten buiten hun context’ hebben me altijd gefascineerd. Voor deze ‘overheard’-series leen ik de term direct uit deze hilarische account op Instagram: Overheard LA. Quotes uit Los Angeles en oh my lord je gaat je zorgen maken over die mensen daar. Op hun profielpagina zie je welke ‘overheard’ accounts er nog meer bestaan (o.a. van Londen).

LinkedIn
Email
WhatsApp